Vi heter Johan och Sophia och bor med våra två barn (sju och tre år) i en fyrarumslägenhet på 80 kvadrat. Vi känner att vi har för mycket saker och för lite plats, därför ska vi göra oss av med 900 saker på 60 dagar.

Vi hoppas att detta projekt ska skapa lugn i vårt sinne och ordning i vårt hem.

Det fungerar så här: Första dagen funderar vi. Dag två gör vi oss av med en sak var. Sen är det dags att fundera igen för att på dag fyra göra oss av med två saker var. Och så fortsätter det. Dag 58 har vi troligtvis panik eftersom vi då tillsammans gjort oss av med 812 saker och ska göra oss av med ytterligare 29 saker var. Dag 60 går vi i mål när vi gör oss av med 30 saker tillsammans. Totalt blir vi förhoppningsvis 900 saker lättare.

Självklart gör vi oss av med sakerna på ett hållbart sätt genom att skänka, sälja, återvinna eller sopsortera sakerna.

Idén till utmaningen kom från en intervju med Joshua Fields Millburn på The Rich Roll Podcast där han berättar om ett 30-day minimalism game. Joshua har skrivit boken Minimalism: Live a meaningful life tillsammans med Ryan Nicodemus. De har sajten www.theminimalists.com. Vi såg tillsammans deras dokumentär Minimalism på Netflix och bestämde oss för att göra en egen version av deras spel.