Ännu fler DV-band med råmaterial och DVDer. Ett utdödd medie och ett som står näst på tur.

Detta är råmaterial från ett av mina absoluta favoritprojekt. Jag reste runt i landet och intervjuade lantbrukare som ställt om från traditionellt lantbruk till något annat som konferencanläggning eller travbana. Uppdraget var för en stor svensk lånegivare. Det var mycket givande att träffa olika människor som passionerat berättade om sina livsverk. Det fick mig att förstå att det dokumentära formatet passade mig. Mindre väntade på inspelningsplatser och mer råmaterial att klippa.

När fler DVDer nu försvinner funderar jag på hur länge DVD spelare kommer vara en vanlig pryl i hemmet. Vi har faktiskt ingen längre utan spelar filmerna på vårt playstation. Processen att sätta igång en film är så lång jämfört med att streama på Apple TV att jag helst undviker att sätta i en skiva. När barnen tar fram en ur hyllan övertalar jag dem själviskt att det säkert finns något bättre på Netflix eller SVT play.

Men för Lost hade jag nog kunnat offra mig om den inte fanns på streamingtjänster. Det är min favoritserie all time i konkurens men The Wire och Six Feet Under. Passar i samband med denna rensning på at komma ut som typ den enda som inte gillar Twin Peaks. Säsong två är inte ens uppackad.

PS. Bilden är tagen på vår nystädade balkong. Trägolvet där har vi inte gjort rent sen jag byggde det. Är övertygad om att det här projektet gör att vi tar bättre hand om vårt hem.

/ Johan