Egentligen 22 band + lådan de låg i.

Jag har alltid gillat ordet råmaterial. Kanske för att klippningen är min favoritdel i filmskapandet. Råmaterial är nämligen alla de tagningar som till slut ska bli en film. Att sitta vid datorn med allt råmaterial och ha full kontroll över produkten passar en del av mig. Att sätta klipp till musik eller hitta bra timing i en dialog och omedelbart se resultatet är en skön känsla. Ett tecken på att det började sitta var alltid när jag allt oftare tryckte på spara.

Men klippningen passade aldrig min rastlösa och sociala sida. Där var regidelen bättre. Att leda ett team som tillsammans skapade korta intensiva stunder tillsammans när kameran rullade.

Men även om de olika delarna i filmskapandet passade olika delar av mig klaffade inte helheten riktigt och nu var det längesen jag skapade eget nytt råmaterial. Däremot har jag handlett hundratals barn och ungdomar när de skapat eget. Det passar mig på alla sätt.

Även om det här råmaterialet försvinner idag finns mötena, erfarenheterna och slutprodukterna kvar.

/ Johan